Browar Jagiełło siedmiokrotnie nagrodzony na Chmielakach Krasnostawskich

27-08-2015

Eksperci piwni docenili najwyższą jakość składników, lubelski chmiel, krystaliczną wodę używaną do warzenia piwa oraz pasje i doświadczenie piwowarów z Browaru Jagiełło i przyznali siedem nagród:

I miejsce w kategorii Piwa jasne – Jagiełło Chmielak;

II miejsce w kategorii Piwa jasne – Jagiełło Lager;

I  miejsce w kategorii Piwa ciemne – Magnus;

II  miejsce w kategorii Piwa ciemne – Kazimierskie Ciemne;

III miejsce w kategorii piwa ciemne – Nałęczowskie Ciemne;

III miejsce w kategorii Piwa smakowe i aromatyzowane – Magnus Śliwkowy;

II miejsce w kategorii Piwa miodowe – Jagiełło Miodowe.

 

To ogromny sukces regionalnego browaru z Lubelszczyzny, tym bardziej, że nowe piwo warzone przez Browar Jagiełło - Jagiełło Chmielak, które swoją premierę miało właśnie na Chmielakach Krasnostawskich, zostało docenione i odznaczone złotym medalem. Piwo charakteryzuje się bardzo intensywnym smakiem. Do warzenia użyto jedynie lubelskich chmieli: goryczkowego Marynka oraz aromatycznego Sybilla Piwo to zawiera 11 % ekstraktu oraz 4,6 % alkoholu



powrót »